Opening nieuwe bibliotheek vol met activiteiten

Op zaterdag 26 november aanstaande opent de Nieuwe Bibliotheek Nieuwegein haar deuren in het Stadshuis in de binnenstad van Nieuwegein. De Nieuwe Bibliotheek Nieuwegein is een vooruitstrevende bibliotheek met veel interactieve, digitale diensten, een intergraal activiteitenprogramma en een focus op het lokale. In het openingsprogramma zijn al deze onderdelen terug te vinden. De Feestelijke opening bibliotheek is om 09.00 uur.

Tijdens de opening zullen tientallen ballonnen los worden gelaten voor de ingang van de nieuwe bibliotheek. De vinder van de ballon die het verst waait, wint een rugzak vol leesboeken. De hele dag zullen er activiteiten zijn in en rond de nieuwe bibliotheek. Zo kun je tot 17.00 uur zelf deelnemen in het medialab waar je, met behulp van ‘augmented reality’, het versmelten van de echte met de virtuele wereld, nieuwe kennis en inzichten kunt verwerven. Om 11.00 uur opent raadslid Martin Monrooy het Verhalenkabinet. Nieuwegeinse kunnen hier anekdotes, belevenissen en verhalen over vroeger vastleggen.

In de middag is het ‘Montmartre in de kunstuitleen.’ Net als in de beroemde wijk in Parijs verzamelen zich vandaag alle vooraanstaande kunstenaars in de bibliotheek. Om 12.00 uur is er een Biebconcert met singer-songwriter Daniël Versteegh en tussen 13.00 – 14.00 een voorleesmarathon met voorlichting over voorlezen en stemgebruik. Sneldichter Jakob Rosenbaum van Stichting Beeldspraak maakt à-la-minute-gedichten voor u de gehele dag.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk