Opening nieuw wijkhuis ‘De Steeg’

Nadat vorig jaar Movactor had besloten het buurtcentrum ´t Dok in de wijk Fokkesteeg te sluiten, kwam er een initiatief van de Stichting Beschermd Wonen Utrecht (SBWU) om in de wijk een nieuw wijkhuis te realiseren. Met dit initiatief slaan zij twee vliegen in één klap, namelijk werk regelen voor haar cliènten en tevens het kontakt met de wijkbewoners te stimuleren. De bewoners steunden samen met het het wijknetwerk dit initiatief en gingen er mee aan de slag.

In korte tijd werd het voormalige buurtcentrum opgeknapt door middel van een nieuw verfje en vloerbedekking. Een nieuw wijkhuis verdient ook een nieuwe naam. Wijkbewoner Richard Oostveen bedacht deze en zaterdag 30 juni j.l. mocht hij samen met burgemeester Frans Backhuijs en Jos Berndsen van de SBWU de nieuwe naam onthullen en aan de wand bevestigen. Daarna konden de bewoners het wijkhuis ‘De Steeg’ bezichtigen en deelnemen aan een aantal workshops, zoals cupcakes maken, cognitieve fitness en zang. Onze videograaf Henk van Montfoort was ter plekke en maakte er een video impressie van. (Klik op het videocameraatje hieronder voor de video)

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren