Katern

Opening gezondheidsplein bibliotheek, test hoe gezond u bent

Benieuwd naar hoe goed uw conditie of spierkracht is? Of wilt u weten wat uw cholesterol- en bloedsuikerwaarden zijn en wat dit voor uw gezondheid betekent? Kom dan naar de opening van het gezondheidsplein in de bibliotheek en doe mee aan de gratis gezondheidstests.

Wethouder Jan Kuiper opent op vrijdag 28 september het gezondheidsplein in bibliotheek De tweede verdieping (Stadsplein 1c). Tijdens die middag kunnen Nieuwegeiners van 13.00 uur tot 17.00 uur meedoen aan allerlei leuke activiteiten rondom gezond en gelukkig leven: preventieve health checks op het gebied van bewegen, het laten bepalen van cholesterol en bloedsuikerwaarden, workouts met smartwatch en meer. Ook kunt u meer informatie krijgen over het Nieuwegeinse beweeg- en sportaanbod, Bewegen op recept en leuke en betrouwbare apps rondom bewegen.

sdr

Alle gezondheidstests en gesprekken worden gedaan door Nieuwegeinse professionals van SportID, GGD regio Utrecht, het samenwerkingsverband van fysiotherapeuten SurPlus Nieuwegein, Bewegen op recept, Saltro, Healthy progress en atletiekvereniging Atverni. U krijgt meteen een terugkoppeling van uw resultaten. Wat betekent het bijvoorbeeld als een fysiotherapeut zegt dat ‘uw conditie slechter is dan het gemiddelde voor uw leeftijd’? Waarom zou u eigenlijk aan uw conditie werken? En als u hiermee aan de slag wilt; welke sport zou dan bij u passen?

Op het gezondheidsplein kunnen inwoners vanaf 28 september alles vinden over gezondheid en welzijn in onze stad. Van tijdschriften en boeken tot workshops, activiteiten en interactieve games. Nieuwegeiners – gezondheidsprofessionals en niet- professionals – zijn nadrukkelijk uitgenodigd om mee te denken over de invulling van en programmering op het plein. “Onze opzet van het gezondheidsplein is om Nieuwegeiners en gezondheidsprofessionals met elkaar te verbinden en ze samen in gesprek te laten gaan over hoe we Nieuwegein nog gezonder en gelukkiger kunnen maken”, aldus projectcoördinator Rebecca Wolf.

Collega Colinda Olff vult aan: “We willen mensen met de gratis gezondheidstests informeren en ze doorverwijzen naar het aanbod van onze gezondheidspartners. Deze taak past uitstekend bij de rol van de bibliotheek als verbindend element in de stad en als informatiecentrum. Tijdens een eerste proef zagen wij dat veel mensen op de gezondheidstests afkomen en de opzet goed werkt. Ontzettend leuk!”

Meedoen aan de preventieve checks of bloedprikken? Meld u – om zeker te zijn van een plek – snel aan via actie@detweedeverdieping.nu (o.v.v. ‘Opening gezondheidsplein’). De gezondheidstests zijn geen vervanging van een huisartsbezoek. Mocht hier aanleiding toe zijn, dan vragen we u om een afspraak te maken met uw huisarts.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren