Opening fort De Batterijen

Deze zomer is het zover; na twee jaar renoveren gaat fort De Batterijen voor de allereerste keer open voor publiek! Vanaf zaterdag 8 juli kan je elk weekend terecht op ons zonovergoten terras aan het water. Midden in de natuur kan je genieten van een heerlijke lunch, koud drankje of een goed glas wijn met bijbehorende hapjes. Voor de gewelven van Het Wachthuis kan je plaatsnemen op de vlonder die direct aan het water grenst, een ultiem ontspannende plek!

Fort De Batterijen is gelegen aan het Amsterdam-Rijnkanaal in het groene hart van Houten, Nieuwegein en Utrecht. De natuurrijke omgeving in combinatie met de historische gebouwen zorgt voor een bijzondere sfeer en beleving. De twee hectare rondom het terras bieden oneindige speelmogelijkheid voor kinderen. En dat alles terwijl ouders heerlijk kunnen ontspannen in de zon.

De Batterijen is onderdeel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie en werd in 1871-1873 aangelegd als voorpost voor Fort Jutphaas. Het moest het voormalige dorp Jutphaas bescherming bieden voor aanvallen van buitenaf. Na 100 jaar afgesloten te zijn geweest, wordt het fortterrein vanaf deze zomer een publiekstoegankelijke plek.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren