Opening buurtkamer Merwestein

Buurtbewoners in Merwestein hebben nu eindelijk een eigen Buurtkamer. ‘De buurtkamer aan de Leemwal in de wijk zou begin 2019 al verbouwd worden maar door wijziging in plannen werd het steeds uitgesteld. In Oktober was het dan eindelijk zo ver dat de sloophamer gehanteerd kon worden’ aldus Hans Strijker tegenover onze redactie.

De buurtkamer aan de Leemwal 3 is eindelijk klaar. Dit is gelukt dankzij de inzet van meerdere buurtbewoners, Portaal, diverse fondsen en de gemeente Nieuwegein. ‘De grootste kosten zijn gedragen door Portaal aangezien de complete verbouwing door hun is betaald’ aldus Strijker.

De buurtkamer was eerst verdeelt over twee ruimten. Nu is het kantoor van Portaal verhuist naar een andere ruimte en zijn de twee muren tussen keuken en het oude kantoor gesloopt zodat er nu één grote ruimte voor de buurtkamer is ontstaan. Door de verbouwing is de buurtkamer toegankelijk vanaf de Leemwal én vanaf de Vlietwal. Via de ingang aan de kant van de Vlietwal is de buurtkamer tevens rolstoel toegankelijk.

‘Vanuit de nieuwe Buurtkamer wil “Buurtwerk Merwestein” diverse activiteiten gaan starten. Niet alleen voor sport en spel maar bijvoorbeeld ook hobby-middagen, kooksessies en ondersteuning aan medebewoners. Afgelopen jaar waren de voornaamste activiteiten alleen de koffiemomenten op dinsdagmiddag en op vrijdagavond’ zegt Hans Strijker.

Aangezien er veel vraag naar is om ook in de weekenden de buurtkamer open te stellen, onderzoekt het wijknetwerk hoe dit het beste kan worden georganiseerd. De officiële opening vind plaats op zaterdag 11 januari 2020 van 16.00 uur tot 21.00 uur in de wijk Merwestein.

De buurtkamer aan de Leemwal in Merwestein (Foto: Hans Strijker)

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren