Opendag bij Ontmoetingscentrum

N.a.v. het éénjarig bestaan houdt het Ontmoetingscentrum Nieuwegein op woensdag 15 januari een open dag voor mensen met dementie en hun mantelzorgers, voor professionals in de zorg- en welzijnssector, geïnteresseerde vrijwilligers en andere belangstellenden.

Het Ontmoetingscentrum richt zich op thuiswonende licht dementerende ouderen én hun mantelzorgers. Het biedt maandag, woensdag en vrijdag een dagsociëteit voor de ouderen en daarnaast voor de mantelzorgers individuele begeleiding, een gespreksgroep en publieke lezingen rondom dementie.

Een jaar geleden startte na het landelijk voorbeeld ontmoetingscentra het Ontmoetingscentrum in Nieuwegein. Dit aanbod werd met veel enthousiasme aangenomen door de doelgroep, namelijk licht dementerende ouderen die nog thuis wonen en hun mantelzorgers uit Nieuwegein en omgeving. Enkele mantelzorgers hebben er zelfs voor gekozen om voor de gezelligheid deel te nemen aan het de dagsociëteit. Regelmatig werd via de regionale pers, omroep en tv bekendheid gegeven aan het Ontmoetingscentrum met toenemend enthousiaste verhalen van de deelnemers, mantelzorgers, medewerkers en vrijwilligers. Hierdoor ontstond een vruchtbare samenwerking met andere dienstverleners zoals Altrecht, medewerkers van de thuiszorg (Vitras), huisartsen, verpleeg- en verzorgingshuizen in de regio Lekstroom.

De opendag is op 15 januari 2003 van 10.00 – 16.00 uur en vindt plaats aan de Nedereindseweg 1 in Nieuwegein.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Koster+Schoenmode Galecop+Golf+120x90 Adverteren