Openbaar onderwijs Nieuwegein versterkt met IJsselstein

Afgelopen donderdag 1 november heeft de Nieuwegeinse gemeenteraad besloten om het openbaar onderwijs te fuseren met het openbaar onderwijs in IJsselstein om samen verder te gaan in een nieuwe stichting voor openbaar onderwijs in onze regio.

Openbaar Onderwijs is een gemeentelijke basisvoorziening. Wanneer je een dergelijke voorziening verzelfstandigt en fuseert, zijn voor de VVD een aantal zaken van belang:

Het kind moet centraal blijven staan in een veilige schoolomgeving met goed en aantrekkelijk onderwijs.

Onze leerkrachten moeten de ruimte houden om een goed product neer te zetten.

De stichting dient het openbare karakter te houden en algemeen toegankelijk te blijven.

Samenwerking in een fusie moet het geheel sterker en toekomstproof maken.

Er dient een financieel gezonde organisatie gevormd te worden.

Verzelfstandigen van Openbaar Onderwijs is dus niet zomaar een privatisering maar een zorgvuldig proces waarin maximaal gekeken is naar de synergie-effecten en naar de belangen van de kinderen, ouders en werknemers die jaren aan de gemeente zijn toevertrouwd. Vanuit dat verantwoordelijkheidsbesef heeft de VVD samen met een grote raadsmeerderheid meegewerkt aan de overgang van het gemeentelijk Openbaar Onderwijs naar een zelfstandige stichting.

De gemeentelijk bestuurscommissies die de fusie mede hebben voorbereid, de medezeggenschapsraden van de scholen en het directieteam zijn enthousiast over de fusie er is dus groot draagvlak. De VVD heeft er dan ook alle vertrouwen in dat de nieuwe stichting de komende jaren borg staat voor kwalitatief goed onderwijs en openbare/algemene toegankelijkheid. Wij wensen het nieuwe stichtingsbestuur, de kinderen, ouders, leerkrachten, directie en vrijwilligers veel succes toe.

Ook hebben wij alle vertrouwen in de goede samenwerkingsrelatie met de andere schoolbesturen. De VVD zal overigens haar intensieve betrokkenheid bij het onderwijs blijven tonen evenals het luisterend oor zijn rond onderwijsontwikkelingen.

Namens de VVD fractie,

Johan Gadella, fractievoorzitter

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk