Open Monumentendag Museumwerf Vreeswijk

Ook in het Open Monumentenweekend, zaterdag 10- en zondag 11 september, opent de Museumwerf aan de Wierselaan in Nieuwegein haar deuren. Op zaterdag 10 september rond 16.00 uur zal wethouder Hans Reusch in de Expositieruimte de thematentoonstelling: “Vaartse Rijn – 800 jaar vervoer en vertier” openen. De opening wordt gevolgd door een presentatie van een ander, nieuw element van de Museumwerf: ‘Rondje Vreeswijk.’

Het thema van het Open Monumentenweekend: “Nieuw gebruik – oud Gebouw”, is op het lijf geschreven van menig oud vrachtschip. Daarom zullen beide dagen aan de kade van de Museumwerf schepen hun deuren en luiken openen om het nieuwe gebruik te tonen. Voor u een unieke kans om die voormalige vrachtschepen eens van binnen te kunnen bekijken!

Het oudste woon-/atelierschip ‘De Zwerver’, is ook op weg naar een nieuwe bestemming. O.l.v. een gids kunt u haar dit weekend bezoeken. Met rondvaarten laat het voormalige directieschip ‘Nora’, u meegenieten van haar nieuwe functie als recreatieschip. Uiteraard kunt u de vaste presentaties bewonderen en de vorderingen van de verschillende restauratieprojecten bekijken. De Museumwerf is op beide dagen open van 11.00 uur tot 17.00 uur.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk