Open Monumentendag in Museum Warsenhoeck

Op zaterdag 14 september aanstaande is het Museum Warsenhoeck tijdens Open Monumentendag van 10.30 uur tot 17.00 uur geopend en gratis toegankelijk. Museum Warsenhoeck is gehuisvest in een rijksmonument en al tientallen jaren de plek waar heel veel informatie over de geschiedenis van onze stad te zien en te vinden is.

Bij het bezoek krijg je een mooi beeld van deze prachtige boerderij. Ook is de thema tentoonstelling: ‘Van woeste grond tot bouwgrond’, de fototentoonstelling: ‘Langs waterwegen van Jutphaas en Vreeswijk’ en de kunstexpositie op de zolder te bezichtigen.

Komend weekeinde is de laatste gelegenheid om de tentoonstelling ‘Van woeste grond tot bouwgrond’ te bezoeken. Deze expositie laat zien dat in de oudheid op de hoger gelegen gronden al menselijke bewoning was. In de Middeleeuwen wordt het gebied van Nieuwegein op initiatief van de Bisschop van Utrecht ontgonnen en in cultuur gebracht. Eeuwenlang heeft het een agrarische functie gehad met landerijen en boomgaarden, tot na de Tweede Wereldoorlog Jutphaas en Vreeswijk snel verstedelijkt werden en in 1971 de gemeente Nieuwegein ontstond.

De fototentoonstelling ‘Langs waterwegen van Jutphaas en Vreeswijk’ besteedt aandacht aan de bebouwing van vroeger langs bekende waterwegen rondom de dorpen Jutphaas en Vreeswijk, zoals de Lek, Merwedekanaal, Hollandse IJssel, Schalkwijkse Wetering en Doorslag. Naast foto’s van o.m. de Persilfabriek, Rijnhuizerbrug, Schipbrug, het Frederiksoord en diverse sluizen zijn er ook doorlopend films van de opening van de Beatrixsluizen en de waterwegen rondom Vreeswijk. Een unieke kijk dus op Jutphaas en Vreeswijk vanaf het water.

 

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren