Open Monumentendag

Op zaterdag 12 en zondag 13 september zijn bezoekers weer welkom bij de Open Monumentendagen. Dit jaar in aangepaste vorm, met monumenten die fysiek of digitaal hun deuren openen. De provincie Utrecht adviseert iedereen niet zomaar op pad te gaan, maar goed te checken wat er dicht bij huis te bezoeken is en vooraf te reserveren waar mogelijk.

In Jutphaas en Rijnhuizen kun je zelf op pad in de buitenlucht, met de luisterroute vol verhalen die via izi.travel online en via een app beschikbaar is. En wil je toch graag de route en de verhalen op papier mee? Op zaterdag 12 september kun je gratis een boekje ophalen bij de oude fortbrug, direct naast restaurant Céline. Dat kan tussen 11.00 uur en  13.00 uur en 14.00 en 16.00 uur.

Verhalenroute via app
Ontdek wie de helden van Rijnhuizen en Jutphaas waren, welke roerige geschiedenis kasteel Rijnhuizen kent en wat er allemaal in Fort Jutphaas gebeurd is!

Met je smartphone in de hand kun je naar 26 verhalen luisteren over de geschiedenis van Jutphaas en Rijnhuizen. Wanneer je langs een punt uit een van de verhalen wandelt of fietst, speelt de app automatisch het juiste verhaal af. Zo kun je op je eigen tempo en met inachtneming van de Coronaregels tóch de parels van Rijnhuizen en Jutphaas ontdekken!

Compleet programma
Er is nog veel meer te zien en te beleven. Het programma per stad of regio is te vinden op de website van Open Monumentendag.

Museum Warsenhoeck
Museum Warsenhoeck opent gratis haar deuren tijdens Open Monumentendag, dit op zaterdag 12 september van 12.15 uur tot 16.30 uur. Vanzelfsprekend worden de voorschriften van het RIVM en de spelregels die in het Natuurkwartier gelden in acht genomen.

Museum Warsenhoeck is gevestigd in een karakteristieke boerderij die ligt op de plaats waar in de 12e en 13e eeuw een dam in de Doorslag lag. Hier vond goederenoverslag plaats en werd tol geheven. Rondom deze overslagplaats vestigden zich ambachtslieden en neringdoenden en ontstond het stadje Geyn. In het museum worden verschillende facetten van de geschiedenis van dit stadje, alsmede de dorpen Jutphaas en Vreeswijk, belicht. De boerderij is een rijksmonument.

Museum Warsenhoeck bevindt zich in het Natuurkwartier nabij kinderboerderij IJsselstee aan de  Geinoord 11 in Nieuwegein. De openingstijden zijn op zaterdag- en zondagmiddag van 14.15 tot 16.30 uur.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk