Open middag bij de tramremise in Nieuwegein

Wie nieuwsgierig is naar de nieuwe trams voor de Uithoflijn, kan volgende week woensdag 18 januari de eerste bewonderen. Die kwam onlangs aan in Nieuwegein vanuit de fabriek in Spanje.

U kunt deze eerste tram van buiten bewonderen op woensdag 18 januari tijdens de open middag van 14.30-16.30 uur. Ook is het dan mogelijk om virtueel een eerste tramrit mee te maken in de levensechte tramsimulator. Trambestuurders-in-opleiding gebruiken deze simulator om te oefenen. Adres: Remiseweg 7, 3438 LA Nieuwegein.

De tram die momenteel in Nieuwegein staat is de eerste van in totaal 27 trams die voor de Uithoflijn besteld zijn. Vanaf eind februari volgt maandelijkse levering en transport van trams nummer twee, drie, vier en vijf. Daarna is er tweewekelijkse levering en transport van de overige 22 trams. Het Spaanse bedrijf CAF levert de lagevloertrams van 33 meter lang en 2,65 meter breed. Per tram kunnen er 216 reizigers mee. De tramstellen gaan gekoppeld rijden, waardoor de capaciteit verdubbelt. De trams zijn standaard uitgerust met airconditioning en informatieschermen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk