Open Lab: ‘Experimenteer met natuurwetten’

Ontdek op zaterdag 13 juli van 13.00 uur tot 16.00 uur in het Open Lab van bibliotheek De tweede verdieping hoe je met luchtdruk, zwaartekracht, stroming, koolzuur en nog veel meer de leukste proefjes kunt doen. Zo kan je een raket lanceren, een reuzenzeepbel maken of meedoen met een mini-bootrace. Ook leuk: maak een vulkaanuitbarsting of je eigen stuiterbal! Aanmelden: actie@detweedeverdieping.nu o.v.v. Open Lab 13 juli.

Elke tweede zaterdag van de maand is er een Open Lab van de Media Makerspace, dat voor iedereen (6 t/m 12 jaar) gratis toegankelijk is. Een zelfgemaakt product mee naar huis nemen? Dan betaal je alleen de materiaalkosten (max. € 5,-).

Wat is de Media Makerspace?
Onze wereld verandert in snel tempo. Technologie speelt een steeds grotere rol. Dat maakt vaardigheden als creativiteit, kritisch denken, mediawijsheid en samenwerken belangrijk.

De Media Makerspace van de bibliotheek is een plek waar kinderen en jongeren deze talenten kunnen ontwikkelen. Dat doen ze door samen aan de slag te gaan met technieken als 3D-printen, filmen of het bouwen van robots.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk