Open Kerk: ‘Een moment van rust’

Nu de maatregelen tegen verspreiding van het coronavirus zijn versoepeld, is de kerkzaal in het kerkelijk centrum De Rank aan de Lupinestraat in Nieuwegein Zuid een paar uur per week open om even binnen te lopen. Dit kan op de maandag, dinsdag, woensdag, donderdag en de vrijdag van 10.00 uur tot 12.00 uur. Dat gebeurt in overleg tussen de Protestantse gemeente ‘De Rank’ en de ‘Ankergemeente Nieuwegein.’ Dit is een samenwerkingsgemeente van de Nederlands Gereformeerde Kerk (NGK) en de Christelijke Gereformeerde Kerk (CGK).

Bezoekers worden bij de ingang begroet door een gastvrouw of gastheer en kunnen er gewoon een poosje zitten en stil zijn, mediteren, in de gedachtenishoek voor iemand een kaarsje aansteken, naar muziek luisteren, rust vinden en daarna opstaan en weggaan.

Er moet niets, maar het is wel belangrijk dat naam en telefoonnummer op het registratieformulier bij de ingang van de kerkzaal worden vermeld. Deze formulieren worden vier weken bewaard en daarna vernietigd. Mocht iemand corona krijgen, dan kan met behulp van deze lijsten snel contactonderzoek worden gedaan.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren