Open dag rioolwaterzuiveringsinstallatie

Op zaterdag 7 maart aanstaande houdt het Waterschap De Stichtse Rijnlanden (HDSR) een Open dag. Deze duurt van 11.00 uur tot 16.00 uur en wordt gehouden bij de zuiveringsinstallatie aan het Klaphek tussen Nieuwegein en IJsselstein. Wilt u eens zien hoe het waterschap op de rioolwaterzuiveringsinstallatie het afvalwater schoonmaakt? Dan is dit de kans.

Tijdens de open dag is er van alles te doen. Voor jong en oud. De hele dag kunt u deelnemen aan een excursie over de zuiveringsinstallatie. Onder leiding van een ervaren gids, wordt u meegenomen in de wereld van de bacteriën die het vuil uit het water halen.

Ook aan de kinderen is gedacht. Voor de jongste kinderen zijn er diverse activiteiten, zoals waterdiertjes kijken onder een microscoop, vuilwatervissen, afvalwaterelektro en het aquaplay. De oudere kinderen kunnen de spectaculaire klimwand beklimmen. Uiteraard onder toezicht van een ervaren instructeur.

Ook kunt u mee met een wandelexcursie naar de Lekdijk. Hier leert u van alles over veiligheid, kleilagen en het belang van een goede grasmat. Ook neemt u een kijkje in een oud dijkmagazijn.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk