Open dag Gemeentewerf en roeivereniging

Gemeente Nieuwegein en Nieuwegeinse roeivereniging De DoorSlag vieren op zaterdag 27 juni de opening van hun nieuwe gezamenlijke locatie aan de Utrechthaven 1-1. U bent tussen 11.00 en 15.00 uur van harte welkom om samen met de gemeente, de roeivereniging en de bewoners kennis te maken met de activiteiten van de gemeentewerf en van roeivereniging De DoorSlag. Op het programma staan onder meer gladheidsbestrijding en piket, groen en boombeheer, proef roeien en bezoek aan de splinternieuwe botenloods. Ook heeft u de mogelijkheid de nieuwe accommodatie van gemeentewerf en roeivereniging te bezichtigen.

De gemeente en roeivereniging zijn door de samenwerking aan te gaan tot het bijzondere ontwerp en de bouw van een gemeenschappelijke accommodatie gekomen langs het Merwedekanaal. Door deze samenwerking is realisatie van een nieuwe accommodatie voor gemeentewerf en roeivereniging mogelijk geworden en dat zou voor beide afzonderlijk niet haalbaar zijn geweest. Er wordt op deze manier efficiënt gebruik gemaakt van de beperkte beschikbare ruimte, er was één bouwstroom voor twee gebouwen en er is gezocht naar duurzame oplossingen (zonnepanelen en regenwaterafvoer door middel van groen dak). Zo wordt het gebouw overdag en ’s avonds gebruikt en staat dus nooit leeg. Taken van de gemeente en sportieve activiteiten worden op deze manier op een plek gebundeld.

Het is een uniek concept dat gemeente Nieuwegein samen met de sportvereniging een gemeentewerf en een roeiaccommodatie realiseert. De gemeente voorziet dat deze samenwerking en het gebruik maken van elkaars kernkwaliteiten (goed beheer van de openbare ruimte versus excellerende sport-roeivereniging) vaker toegepast zal worden.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren