Open dag Fokus Nieuwegein Fokkesteeg

Fokus Nieuwegein Fokkesteeg organiseert op zaterdag 10 november een open dag voor iedereen die kennis wil maken met het Fokuswonen. Fokus maakt gewoon wonen voor mensen met een lichamelijke handicap mogelijk, door in een aangepaste woning assistentie bij algemene dagelijkse levensverrichtingen (ADL-assistentie) te verlenen. Tijdens de open dag is er volop de mogelijkheid om kennis te maken met Fokus. Zo kan er een Fokuswoning worden bezichtigd en zijn er demonstraties en tal van andere activiteiten. De open dag is op 10 november van 11.00 – 15.00 uur, aan de Havelterschans te Nieuwegein.

De open dag wordt daarnaast mede georganiseerd in het kader van de Week Chronisch Zieken en is interessant voor mensen met een lichamelijke handicap en hun familieleden, omwonenden van het project, professionals in de zorg, scholieren en werkzoekenden. Bezoekers kunnen een Fokuswoning én de ADL-eenheid (hulppost) bezoeken, praten met medewerkers en cliënten. De open dag is vrij toegankelijk.

Een Fokusproject bestaat uit 12 tot 20 aangepaste woningen die verspreid in een woonwijk staan. Fokuswoningen zijn volledig aangepaste, gelijkvloerse huurwoningen, die de cliënt huurt van een woningcorporatie. Vanuit een nabijgelegen hulppost verleent Fokus, in en om de woning, assistentie bij algemene dagelijkse levensverrichtingen (ADL-assistentie). De cliënt bepaalt wanneer én hoe hij geholpen wordt, 24 uur per dag, 7 dagen per week.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk