Katern

Open dag brandweer Nieuwegein

De brandweer in Nieuwegein staat er als het nodig is. Daarnaast is de brandweer sterk bij de samenleving betrokken en stelt deze er prijs op dat ook inwoners zich betrokken bij voelen bij de brandweer. Om die reden organiseert Brandweer Nieuwegein op zaterdag 13 oktober een open dag. Iedereen is van harte welkom tussen 11:00 en 15:00 uur op de parkeerplaats aan de Meentwal aan het Vreeswijkserijpad.

Jong en oud zijn welkom om te genieten van spectaculaire demonstraties, te profiteren van nuttige informatie en adviezen over brandveiligheid of gewoon wat meer te weten te komen over de brandweer. Ook kan men tegen een vergoeding van twee euro omhoog met de autoladder of hoogwerker. De opbrengst is bedoeld voor de Brandwonden Stichting. Kortom, er is veel te doen, zien en beleven deze dag. Het demonstratieprogramma:

11.00 Opening met waterkanon
11.15 Demonstratie beknelling
11.45 Demonstratie openen van een deur
12.00 Demonstratie kleine blusmiddelen
12.15 Demonstratie jeugdbrandweer
12.30 Demonstratie Ongeval Gevaarlijke Stoffen
13.00 Herhalen van het programma 1, 2 en 3 tot 14.15
14.15 Demonstratie 112 wedstrijd (gecombineerde oefening met politie, brandweer, reddingsbrigade, gemeente, rode kruis en Rijkswaterstaat)

De open dag eindigt rond 15.00 uur. Aansluitend vindt een rondrit plaats door Nieuwegein. In de brandweervoertuigen rijden tijdens de rondrit kinderen mee die zijn aangemeld door de stichting Kinderwens. De brandweer van Nieuwegein is onderdeel van de Veiligheidsregio Utrecht (VRU). De VRU is een samenwerkingsverband van de 26 Utrechtse gemeenten.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk