Open Dag bij Groepswonen Ouderen Nieuwegein aan de Bosruiter

In het kader van de Europese Gemeenschappelijk Wonen Dag op zaterdag 20 mei 2023 zijn belangstellenden welkom bij Groepswonen Ouderen Nieuwegein ‘De Bosruiter’ aan de Bosruiter 20. Deze Open Dag duurt van 13.00 uur tot 16.00 uur. Parkeren is gratis.

Groepswonen is een vorm van wonen voor ouderen van 50+ om zelfstandig te kunnen blijven wonen mét een betaalbare huur en behoud van privacy. Er is weer ruimte op de wachtlijst voor nieuwe leden. De woongroep hanteert een eigen wachtlijst en inschrijven bij Woningnet is verplicht.

Het gebouw heeft drie woonlagen met geheel zelfstandige driekamer appartementen van ongeveer 70 vierkante meter. Op de begane grond is er een algemene ruimte met terras voor gezamenlijke activiteiten. Deze worden georganiseerd door de bewoners zelf.

Voor meer informatie kan men bellen met het secretariaat, het telefoonnummer is: 030 8785867. Ook kun je een e-mail sturen naar secr-bosruiter@outlook.com. Er is ook een website.

Over de Gemeenschappelijk Wonen Dag
Jaarlijks zetten woongemeenschappen (en dit jaar ook ecodorpen) de derde zaterdag van mei hun deuren open om meer zichtbaarheid te geven aan gemeenschappelijk wonen in al haar vormen. Om ieder die het wil de mogelijkheid te geven een kijkje te nemen in een woongemeenschap en met een betere bekendheid meer maatschappelijk draagvlak creëren om specifieke wensen voor woongemeenschappen nationaal en internationaal te kunnen realiseren.

De GemeenschappelijkWonedag is een gemeenschappelijk initiatief van LVGO, VGW, en GEN-NL in Nederland. Vanuit andere deelnemende landen in Europa: Samenhuizen, Habitat Groupé Wallonië, Habitat Participatif France en Porte Aperte Italia.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk