Open Colleges St. Antonius goed bezocht

De Open Colleges over Longen, Kanker en Hart&Vaten op 16 en 17 april in het St. Antonius Ziekenhuis, locatie Nieuwegein zijn druk bezocht. Verschillende artsen vertelden openhartig over de medische vooruitgang die er in hun vakgebied geboekt is. Zo zijn er op het gebied van kanker nieuwe chemotherapieën ontwikkeld die de groei van een tumorcel remmen zonder gezonde cellen te beschadigen. Ook is het mogelijk om met één long te leven. Tegenwoordig kan er ook steeds meer aan het hart geopereerd worden via een kleine opening in de borstkas of via de lies.

Meestal spreek je pas een arts als je als patiënt een bezoek brengt aan een polikliniek of in het ziekenhuis wordt opgenomen. Maar tijdens de Open Colleges konden geïnteresseerden dit keer buiten de muren van de spreekkamer met medisch specialisten praten.Voormalig NOS-correspondent Charles Groenhuijsen leidde de ronde tafel gesprekken op een luchtige manier en wisselde deze af met vragen uit de zaal. De belangstelling voor de drie Open Colleges was groot. De reacties na afloop positief.

Wat is het verschil tussen een tia en een beroerte? Zal het in de toekomst mogelijk zijn om een long te kweken uit stamcellen? Wordt het hart altijd overgenomen door een hart-longmachine bij een hartoperatie? Hoe ziet kankerweefsel eruit? Tijdens de Open Colleges werden medische misverstanden opgehelderd en uitleg gegeven over de stand van de medische wetenschap.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk