Op vogelexcursie met het IVN naar de Westbroekse Zodden

Het IVN afdeling Nieuwegein-IJsselstein e.o. organiseert op zondagochtend 15 mei om 9 uur een excursie door de Westbroekse Zodden via het Bert Bospad. Het verzamelpunt om te vertrekken is om 08.30 uur bij de parkeerplaats van Jack’s Grillhouse in park Oudegein.

De wandeling start tegenover Kerkdijk 85 in Westbroek, bij ingang Bert Bospad. Na regen is er kans op drassige paden, het dragen van goed schoeisel is dan verstandig.

Het Bert Bospad is één van de mooiste wandelpaden van het Groene Hart. We lopen eerst door een moerasbos en vervolgens door de Westbroekse Zodden. Dit zijn trilvenen, een tussenstadium in de ontwikkeling van water naar land. Er broeden knobbelzwanen en we hebben kans op moerasvogels, misschien wel de zwarte stern en purperreiger. Ook hebben we kans op o.a. visdiefje, fitis, rietzanger, en lepelaar.

Deelname aan de excursie is gratis; een kleine vrijwillige bijdrage ter bestrijding van de kosten is natuurlijk welkom. De organisatie vraagt u om zich van tevoren aan te melden voor de excursie. Dit voor de voorbereiding van de excursie en de beperkte groepsgrootte.

Voor informatie en uw aanmelding kunt u mailen naar IVN-gids Gert Mastenbroek. Zijn mailadres is publieksactiviteit@ivn-nijeo.nl.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk