Op vakantie naar Turkije: 5 tips

Heb je eindelijk een besluit gemaakt voor de zomervakantie en is er een vakantie Turkije geboekt? Dan staan je geweldige dagen te wachten! Turkije heeft namelijk voor iedereen wat te bieden; wanneer je alleen reist, met een partner, maar ook wanneer je met het hele gezin of de hele familie op pad gaat. Maar wat kun je nu allemaal verwachten tijdens je vakantie Turkije? We geven je een aantal handige tips zodat je precies weet wat je allemaal kunt gaan doen!

1. Geniet van zon, zee en strand
Hoewel een vakantie Turkije veel meer te bieden heeft dan enkel zon, zee en strand heeft dit prachtige land wel een hele lange kust vol mooie stranden. Bijna overal aan de kust vind je wel mooie stranden waar je lekker kunt ontspannen, zonnen, zwemmen of zelfs sporten. Je vindt verschillende stranden terug aan de kust van Turkije. Op sommige locaties vind je kiezelstranden met super helder water, en op andere (minder toeristische) plaatsen vind je weer ontzettend mooie, witte zandstranden. Aanraders zijn de Lycische en Egeische kust.

2. Wandel door de natuurgebieden
Naast zee en stranden heeft Turkije ook ontzettend veel mooie natuurgebieden te bieden. Van meren en watervallen tot bergen en canyons. Bezoek dus ook zeker de nationale parken en natuurparken waar je vogels en schildpadden kunt zien en daarnaast ook nog eens geweldige rondreizen kunt maken. Denk bijvoorbeeld aan de Blue Lagoon, Dalyan en het meer van Koycegiz.

3. Cultuur snuiven
Snuif je liever wat cultuur op? Maak dan een rondreis langs de hoogtepunten van Turkije. Is een rondreis niet jouw ding? Kies dan een vast vakantieadres om vanuit hier een aantal interessante bezienswaardigheden te bewonderen. Bezoek bijvoorbeeld de Lycische graven van Kaunos, het kasteel van Alanya of de tempel van Apollo. Veel bezienswaardigheden zijn nog eens gratis ook!

4. Bewonder de natuurfenomenen
Naast de mooie natuur en de indrukwekkende natuurgebieden heeft Turkije nog een aantal highlights te bieden. De meest bekende natuurfenomenen in Turkije zijn de rotsformaties van Cappadocië en de kalksteenterrassen  Pamukkale. Ideaal om een dagtrip naar te maken.

5. Sportief en actief
Naast zon, zee en strand is er in Turkije ook genoeg mogelijkheid om actief bezig te zijn. Niet alleen kun je er heerlijk wandelen, maar ook sporten als golfen en mountainbiken zijn er mogelijk. Wil je de adrenaline laten stromen, ga dan paragliden of bezoek locaties waar verschillende watersporten centraal staan. Je zal er echt niet lang voor hoeven te reizen!

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren