Op naar het zomerconcert

Maandagmiddag vond de eerste repetitie plaats met de harpisten van Het Buurtorkest. Hiervoor heeft Het Buurtorkest negen gloednieuwe Harp-E’s in bruikleen gekregen van Stichting Leerorkest Nederland.

Foto: Arend Bloemink

De Harp-E is een ontwerp van harpist en ontwerper Joris Beets, in samenwerking met top-harpist Remi van Kesteren en Marco de Souza van het Leerorkest. Joris Beets over deze Amsterdamse uitvinding: ‘Harp-E gaat de harp voor het eerst in de geschiedenis toegankelijk en stoer maken.’

Ze lieten zich leiden door alle wensen voor het gebruik door kinderen, individueel of in groepslessen op school. De Buurtorkest harpisten zijn al lekker aan de slag geweest met KOM-docent Michelle Sweegers en gaan zich de komende maanden voorbereiden op het zomerconcert in de Rabobankzaal van DE KOM!

Over het Leerorkest
Het Leerorkest is een muzikaal én sociaal project. Samen in een orkest spelen is een fantastische ervaring. Een Leerorkest op school of in de wijk is een geweldige leeromgeving voor kinderen. Muziek is bij uitstek verrijking, daar heeft ieder kind recht op. ‘Omdat muziek voor iedereen is’.

Het Leerorkest droomde van 300 harpen, zodat meer kinderen in heel het koninkrijk dit mooie instrument kunnen leren bespelen. Maar de traditionele harp is erg kostbaar. Speciaal voor het Leerorkest werd dit gloednieuwe model harp ontworpen, de Harp-E. Het is een elektroakoestische variant die bovendien komt in de vorm van een zelfbouwpakket.

Inmiddels zijn de eerste 100 harp-e’s door vrijwilligers in elkaar gezet. Als productieruimte heeft Villa Arena in Amsterdam-Zuidoost een lege winkelruimte ter beschikking gesteld. Elke woensdag verzamelt zich hier een team vrijwilligers.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk