Op eigen kracht! Werken naar vermogen

In 2013 wordt de Wet werken naar vermogen (WWNV) van kracht. Deze wet vervangt de Wet investeren in jongeren, de Wet sociale werkvoorzieningen en de Werk en arbeidsondersteuning jonggehandicapten – ook wel bekend onder de naam Wet Wajong. Met deze wet wil het kabinet stimuleren dat zo veel mogelijk mensen door werk in hun eigen onderhoud voorzien.

In het verlengde van de invoering van deze wet hebben de Lekstroomgemeenten (Houten, Nieuwegein, Lopik, IJsselstein en Vianen) besloten een samenwerkingsverband aan te gaan op het terrein van werk en inkomen. De nieuwe uitvoeringsinstantie gaat in 2013 van start.

De D66-afdelingen van de Lekstroomgemeenten willen de gedachten scherpen met een debat. Welke betekenis heeft deze wet en wat zijn de consequenties van invoering? Hoe gaan we vanuit ons sociaal-liberaal gedachtegoed met deze wet om? Kunnen en willen de Lekstroomgemeenten op de uitvoering van deze
regelingen een gezamenlijk beleid voeren? Wat doen we met onze Wajong’ers? Wie heeft nog recht op een plaats binnen de sociale werkvoorziening?

De besturen van de D66 Lekstroomgemeenten nodigen u uit voor een debat, over de invoering van de Wet werken naar vermogen en de consequenties hiervan voor de mensen die wonen in de Lekstroomgemeenten. U bent van harte welkom voor deelname aan dit debat op maandag 19 maart 2012, om 20.00 uur in de raadszaal van het nieuwe Stadshuis van Nieuwegein. Iedereen is van harte welkom!

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren


Call Now ButtonHeeft u nieuws? Bel ons!