Op de schop.

Eindelijk een feestelijk bericht over het stadscentrum. Na jaren van plannenmakerij en overleg is er eindelijk overeenstemming over het aanpakken en vernieuwen van het stadscentrum. Da’s een felicitatie waard voor wethouders (en ambtenaren) die dat bereikt hebben. Gisteravond werden de raadsleden in de raadscommissie Binnenstad van de grote lijnen van het akkoord op de hoogte gebracht.

Toegegeven er zal nog veel meer gerekend, getekend en gesproken moeten worden in de komende jaren, maar een eerste belangrijke stap is gezet: Corio (eigenaar van CityPlaza) en gemeente zijn het eens over wat er in het centrum moet komen.

Voor de PvdA is belangrijk welke voorzieningen (zoals het maatschappelijk centrum, het vernieuwde theater en bioscopen) er komen. We hebben er steeds op aangedrongen, dat de grote verbouwing wel wat moet opleveren voor de Nieuwegeiner. Ons gaat het om een levendig centrum, waar wat te doen is.

Op sommige dingen moet je niet beknibbelen en kiezen voor kwaliteit.

Het lijkt er op, of het college dat ook vindt. Of hier nu uiteindelijk het plan ligt, waar de PvdA mee kan instemmen, zullen we de komende weken bestuderen.

Geef een reactie

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Koster+Schoenmode Galecop+Golf+120x90 Kapsalon+van+Doorn+voorpagina+200x60


%d bloggers liken dit: