Op buurtsafari door Nieuwegein

Wil je op een leuke, leerzame en interactieve manier verder meedenken over het omgevingsprogramma Natuur in de stad? Meld je dan aan voor één van de buurtsafari’s door Nieuwegein of de inwonersavond. Tijdens de buurtsafari trek je met een expert een Nieuwegeinse wijk in, op zoek naar planten en dieren. Je leert meer over de natuur in de stad en deelnemers praten over het omgevingsprogramma. De inwonersavond geeft je de kans op een actieve manier mee te denken over een groener Nieuwegein.

Data buurtsafari’s
De buurtsafari’s staan gepland op dinsdag 20 juni van 15.00 tot 17.00 uur, donderdag 22 juni van 19.00 tot 21.00 uur en maandag 26 juni van 21.00 tot 23.00 uur. De precieze verzamellocatie wordt na aanmelding bekend.

De inwonersavond is gepland op maandag 3 juli van in theater DE KOM en duurt van 19.00 uur tot 21.00 uur. Je kunt je voor 19 juni aanmelden door een mail te sturen naar natuurindestad@nieuwegein.nl. Vermeld in de mail het volgende: datum buurtsafari; naam; aantal personen, telefoonnummer.

Denk mee over een groener Nieuwegein
De natuur staat onder grote druk. Dat is allang geen nieuws meer. Er verdwijnen steeds meer dieren en planten waardoor de natuur het erg moeilijk heeft. Dat brengt schoon drinkwater, schone lucht en een gezonde bodem in gevaar; de basis voor ons leven en ons voedsel. En daarmee ook de basis voor onze economie. Landelijk is het doel om de natuur te verbeteren en meer ruimte te geven. Om zo de leefomgeving te verbeteren.

Ook de gemeente Nieuwegein moet de komende jaren toewerken naar een gezondere leefomgeving. Een leefomgeving die bestand is tegen alle invloeden in en rondom haar stad. Daarvoor moeten we aan de slag met het (openbaar) groen in de stad.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk