Op 7 en 8 september Werfweekend bij Museumwerf Vreeswijk

Op 7 en 8 september van 10.00 uur tot 17.00 uur en van 12.00 uur tot 17.00 uur, is het weer Werfweekend bij Museumwerf Vreeswijk aan de Wierselaan 113. Dat is het gezelligste kijk- en doeweekend in scheepse sferen voor iedereen van 3 tot 103 jaar! Aanmelden is niet nodig. De toegang is gratis. Voor sommige activiteiten wordt een kleine bijdrage gevraagd. Museumwerf Vreeswijk is een binnenvaartmuseum met een werkende werf voor historische bedrijfsvaartuigen.

Het thema van Werfweekend 2019 is de Keulsche Vaart. Dat is de eeuwenoude handelsroute tussen Amsterdam en het Duitse achterland. Deze vaarroute liep dwars door Vreeswijk wat het schippersdorp eeuwenlang een economische boost gaf. Zonder Keulsche Vaart was er geen florerend Vreeswijk en zou de Museumwerf niet bestaan! Reden genoeg voor het binnenvaartmuseum om de legendarische Keulsche Vaart voor het voetlicht te halen. Het feestweekend krijgt daarom een Duits tintje.

Programma
Tijdens het Werfweekend beleeft u de ‘Keulsche Vaart op diverse manieren. U vaart erover met de rondvaartboot. U luistert ernaar via originele, stampende scheepsmotoren waaronder een oude Deutz. U hoort erover tijdens korte lezingen over de Keulsche Vaart. Verder kunt u een échte Keulsche Vaart bezichtigen. Wat dat is, merkt u vanzelf!

Muziek is er natuurlijk ook! 0p het werfterrein zorgen traditionele trekharmonica’s en het befaamde Vreeswijkse zeemanskoor De Brulboei voor een gezellige sfeer met een nostalgische ondertoon. Het orkest Die Heitere Kapelle zorgt de smakelijke Duitse noten. Uiteraard zijn de vaste tentoonstellingen en werkplaatsen te bezichtigen en tonen de traditionele zeilmakers en touwsplitsers hun oude ambacht.

Kinderprogramma en Waterpret
Kinderen zijn meer dan welkom. Er is een speciaal programma met onder andere een schminkkraam, workshops zeilklompje beschilderen en stoombootje bouwen. Na afloop mogen de bootjes lekker mee naar huis. En met of zonder schmink kunnen zij de wereld van de oude binnenvaart verkennen op de leuke, interactieve speel- en doe-route Aan-De-Slag.

Museumwerf Vreeswijk en varen horen bij elkaar. Kinderen varen zelf rond in de grappige en veilige handraderbootjes in het hellinggat of in minivrachtschepen in een bassin op het werfterrein waarbij een kapiteinsdiploma wordt behaald. En er zijn ieniemienierondvaarten met verbazingwekkend natuurgetrouwe modellen van de Varende Modelbouw Club ’t Anker. Ook leuk voor papa’s en mama’s! Naast varen kan er ook gelópen worden over het water!!! Hoe??? Dat ziet u vanzelf.

Inwendige mens
Al die activiteiten en indrukken maken hongerig. Op het werfterrein kan worden bijgetankt waarbij de onvervalste Duitse Bratwurst en het bier niet ontbreken. Uiteraard kunt u neerstrijken op het buiten- of binnenterras van ons gezellige Theehuys voor een hapje en een drankje.

Op zaterdag 7 september organiseert Vreeswijk tevens de Authentieke Dag met tientallen oldtimers en een programma in de vrolijke Amerikaanse sfeer van de jaren ’50.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren