Katern

Op 10 maart zetten we gezamenlijk sport op de lokale politieke agenda!

In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart 2022 organiseert SportID op donderdag 10 maart 2022 het lokale sportdebat voor Nieuwegein. De gemeente is cruciaal voor het sportbeleid. Van de ruim twee miljard euro die overheid jaarlijks uitgeeft aan sport, komt 1,5 miljard van de gemeenten. De keuzes van het nieuwe gemeentebestuur hebben invloed op het lokale sport- en beweegbeleid voor de komende vier jaar.

Onder leiding van Edward van Cuilenborg, sportpresentator en – commentator, debatteren de lijsttrekkers van 11 lokale politieke partijen over onderwerpen als preventie en gezonde leefstijl, vitale sport- en beweegaanbieders, inclusief sporten en bewegen en sportieve/gezonde generatie.

Anneke van Zanen-Nieberg, voorzitter van NOC*NSF, is aanwezig als juryvoorzitter en zal aan het einde van het sportdebat de prijs voor de beste debater uitreiken.

Ben jij benieuwd naar de plannen van de lokale politieke partijen op het gebied van sport en bewegen? Kijk dan donderdag 10 maart vanaf 19.30 uur naar het sportdebat. Het debat is te volgen via deze  livestream.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk