Oosterlicht nu ‘Jet-Net-school’

Op 4 juli 2013 is het Oosterlicht College Nieuwegein Jet-Net-school geworden door een samenwerkingsverband aan te gaan met SKF Nieuwegein. Jet-Net staat voor Jongeren en Technologie Netwerk Nederland. Een Jet-Net-school is een middelbare school met een HAVO/VWO-afdeling die samenwerkt met een technisch bedrijf in de buurt van de school. De activiteiten in het kader van Jet-Net maken structureel onderdeel uit van het lesprogramma en sluiten aan op het leerplan van de school. Op die manier komen leerlingen gedurende hun schoolcarrière in contact met technische beroepen en de mogelijkheden die bètavakken te bieden hebben.

SKF is sinds 1907 een toonaangevende wereldwijde technologieleverancier. De kracht van SKF is het vermogen om voortdurend nieuwe technologieën te ontwikkelen. Op basis hiervan maken ze producten als lagers en eenheden, afdichtingen, mechatronica, services en smeersystemen. Het Oosterlicht en SKF zijn buren.

Mevrouw Kroes, Company Director van SKF, overhandigde de rector van het Oosterlicht College, de heer Kentson, het Jet-Net-naambordje dat een prominente plek bij de hoofdingang van het Oosterlicht krijgt. Hiermee is de samenwerking nu officieel van start gegaan.

Dit schooljaar deed het Oosterlicht al mee aan een landelijke activiteit in het kader van bèta en techniek: Girlsday. Veertien meiden uit 2 VWO mochten naar SKF. Ze kregen daar te zien wat technici doen en ze deden proefjes met smeermiddelen voor kogellagers. Ze zagen en spraken bij SKF vrouwen die een technisch beroep hebben. Komend schooljaar ontplooit het Oosterlicht samen met SKF meer uitdagende en informatieve activiteiten, voor meiden én jongens.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren