Oosterlicht Muziekconcours gewonnen door Sterre Bolluijt

Het Oosterlicht College heeft een traditie in ere hersteld. Na een afwezigheid van een paar jaar is woensdagavond het Oosterlicht Muziekconcours weer gehouden. Het Oosterlicht College is CultuurProfielSchool. Voor een volle zaal traden leerlingen op voor een deskundige jury, onder leiding van de rector Joost Kentson. Allereerst traden kandidaten uit de brugklas op. Zij waren deelnemers van het aanmoedigingsconcours. Hoewel alle leerlingen erg goed waren, werd het duo Merel Borsboom en Tamar de Groot met ‘People help the people’ tot winnaar uitgeroepen. Zij wonnen een masterclass.

Daarna begon het hoofdconcours. Deze leerlingen waren ouderejaars en het was goed te horen dat zij meer geoefend waren. Er werd fabuleus piano gespeeld en de sterren werden van de hemel gezongen. Terwijl de jury zich terugtrok om zich te beraden, werd er nog meer gezongen en piano gespeeld door leerlingen uit de hoogste klassen.

Het hoofdconcours werd gewonnen door Sterre Bolluijt met ‘You lost me’. Uit handen van de rector ontving ook zij een masterclass en tevens theaterbonnen.
De presentatie was in handen van Suzanne Bruning, een voormalig winnares van het muziekconcours en nu lerares drama op het Oosterlicht. Samen met Niels de Rooij, óók een winnaar van het muziekconcours en nu muziekleraar, trad zij tenslotte op met ‘Don’t know why’.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk