Oosterlicht leerlingen spelen Globaland

Afgelopen donderdag en vrijdag hebben alle eerste klassen van zowel VMBO als HAVO/VWO van het Oosterlicht College meegedaan aan het project “Globaland”. Dit is een onderwijsproject over de maatschappij en de wereld. Het project heeft de vorm van een spannend spel, waarin leerlingen in groepjes twee dagen lang een land besturen. In dat land is van alles mis. Er is bijvoorbeeld slecht onderwijs, er zijn geen goede wegen en het milieu is vervuild. De groepjes voeren allerlei actieve opdrachten uit, waarmee ze geld (globa’s) verdienen om hun land te verbeteren. Er wordt een ranglijst bijgehouden van welke groepen hun land het beste besturen.

De leerlingen worden begeleid door een groep enthousiaste jongeren, samen met docenten. In de meeste groepjes werd het spel heel actief gespeeld en het plezier straalde ervan af.

Een groepje leerlingen uit T1X en S1A hebben gewonnen. Zij mogen respectievelijk naar een klimwand en gaan discozwemmen. De leerlingen krijgen hiervoor een cijfer dat meetelt voor aardrijkskunde.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren