Oosterlicht College maakt Nieuwegein nog groener en schoner

Vandaag vond de officiële ingebruikname plaats van de in totaal 703 zonnepanelen die op het dak liggen van beide locaties van het Oosterlicht College. In Nieuwegein gebeurde dit in aanwezigheid van wethouder Snoeren. Bij de opening was ook een klas leerlingen met natuurkunde betrokken. Onze videograaf Bart van Rooijen was aanwezig en maakte bovenstaand impressie.

De 270 zonnepanelen in Vianen en de 433 panelen Nieuwegein worden geëxploiteerd door LomboXnet, zijn geplaatst door NewSolar en zijn financieel mogelijk gemaakt door het EnergieFonds Utrecht. Het schoolbestuur en de gemeenten zijn uiteraard ook nauw betrokken.

De heer W. Abrahamse, rector Oosterlicht College: “Het Oosterlicht kijkt verder dan het diploma. Persoonsvorming en burgerschap staan hoog in het vaandel. Daarmee wil de school zich onderscheiden. Dit project past bij vragen als hoe ga ik om met mijn omgeving en wat voor school willen wij zijn.”

De leerlingen van beide locaties zijn goed op de hoogte; zij hebben bijvoorbeeld in de natuurkundeles aandacht besteed aan de mogelijkheden van de zonnepanelen. Ook in toekomst zal in de lessen wiskunde, rekenen, natuur- en scheikunde aandacht worden besteed aan duurzaamheid en zonne energie.

De zonnepanelen zullen energie leveren aan de scholen, waardoor zij in dat opzicht zelfvoorzienend worden. Dit zorgt voor minder CO2-uitstoot en lagere energiekosten voor de scholen. Het blijft overigens niet beperkt tot deze scholen. De heer R. Berg van LomboXnet: “Deze zonnepanelen zijn onderdeel van 4.000 zonnepanelen die LomboXnet dit jaar plaatst op 10 schooldaken in de regio”.

Wethouder Peter Snoeren: ‘In Nieuwegein stimuleren we graag het elektrisch rijden, om daarmee een stap dichterbij onze ambitie voor een klimaatneutraal Nieuwegein in 2040 te kunnen komen.’ Nieuwegein heeft inmiddels 64 openbare oplaadpalen, waarvan de meeste twee aansluitpunten hebben. Dat betekent dat er nu op elke 500 inwoners een oplaadpunt beschikbaar is.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk