Oorzaken van de bull- en bearmarkten van Bitcoin

Bitcoin is onderhevig aan de effecten van bull- en bearmarkten. Dit artikel legt uit wat de oorzaak kan zijn van de stijgende en dalende markten van Bitcoin.

immediate-alpha.nl

Een van de belangrijkste zaken die bijna iedereen u zal vertellen over Bitcoin is dat de prijs zeer volatiel is. En dit is waar. De prijs of waarde ervan verandert met de minuut. Het nieuws dat de waarde van een Bitcoin is gestegen of gedaald met marges tot 30% zou u niet moeten choqueren. Momenteel is de prijs van Bitcoin ongeveer $ 19.900. En dit is een aanzienlijke daling ten opzichte van zijn prijs ongeveer 11 maanden geleden, toen hij in november 2021 zijn all-time high van boven de 68.000 dollar bereikte.

Bitcoinprijzen kunnen elk moment stijgen of dalen. Als de Bitcoin-markt een lange opwaartse beweging doormaakt, noemt men dat de bullmarkt van de Bitcoin. Een van de belangrijkste kenmerken van de haussemarkt is een stijging van de Bitcoinprijzen. Andere kenmerken zijn een grotere vraag en meer vertrouwen bij de beleggers.

Wanneer de Bitcoin-markt daarentegen een langdurige neerwaartse beweging doormaakt, dan kan dit worden aangeduid als de bearmarket van Bitcoin. Naast de dalende prijzen kenmerken het lage vertrouwen van de beleggers en de geringe vraag de berenmarkt. De activiteiten in de bearmarkt neigen ook naar beneden.

Voordat we kijken naar enkele oorzaken van de bull- en bearmarkten van Bitcoin: heeft u ooit geprobeerd online te handelen? Online handelen wordt steeds populairder vanwege de extra voordelen en het gemak vergeleken met traditionele offline handel. Dus als u geïnteresseerd bent in Bitcoin-handel, kunt u overwegen om De officiële website van een betrouwbaar handelsplatform te bezoeken.

Oorzaken van de bullmarkt
Verschillende factoren kunnen alleen of samen een Bitcoin bullmarkt veroorzaken. Een van de belangrijkste oorzaken is het groeiende beleggersvertrouwen. Als beleggers meer vertrouwen krijgen in Bitcoin, zijn ze geneigd meer te kopen. En dit duwt de vraag omhoog ondanks het feit dat het aanbod niet in hetzelfde tempo toeneemt.

Een toename van institutionele investeringen kan ook de oorzaak zijn van de haussemarkt van Bitcoin. Instellingen hebben meestal een grotere investeringscapaciteit, en als ze in Bitcoin investeren, wekt dat de indruk dat de activa goed zijn voor investeringen. Dus zullen veel beleggers zich haasten om Bitcoin te kopen, wat de prijs hoger duwt.

Sommige unieke gebeurtenissen kunnen ook een Bitcoin bull-markt veroorzaken. Zo heeft de COVID-19 pandemie een aanzienlijke groei van de cryptomarkt beïnvloed. Omdat overheidsvergrendelingen en andere COVID-19 beperkingen mensen verhinderden hun dagelijkse levensstijl te beoefenen, moesten ze zich wenden tot cryptovaluta zoals Bitcoin. Tenslotte kunnen crypto-beroemdheden ook Bitcoin bullmarkten veroorzaken. Bekende crypto-beroemdheden beginnen of verhogen hun investeringen in Bitcoin, waardoor veel mensen dit voorbeeld zouden kunnen volgen. Paris Hilton en DJ Khaleed dreven in 2017 de bullrun op de Bitcoin-markt aan.

Oorzaken van de bearmarkt
Net als in de bullmarkt zijn beleggers de belangrijkste oorzaken van een Bitcoin-bearmarkt. Als het vertrouwen van beleggers daalt, kan dit de activiteit op de Bitcoin-markt doen afnemen. En dit zou ook kunnen leiden tot dalende Bitcoinprijzen.

Een Bitcoin bearmarkt zou ook kunnen voortkomen uit dalende Bitcoin prijzen. Als de prijzen beginnen te dalen, kunnen beleggers het vertrouwen in steeds hogere prijzen snel verliezen. Degenen die Bitcoin hebben zullen willen verkopen om niet nog meer verlies te maken. Het lage vertrouwensniveau zal echter een lage vraag naar Bitcoin tot gevolg hebben.

Verschillende macro-economische factoren kunnen ook Bitcoin bearmarkten veroorzaken. Oorlogen zoals het huidige conflict in Oekraïne hebben de Bitcoinprijzen doen dalen. Geopolitiek zou ook soortgelijke effecten kunnen hebben.

Slotopmerking
Verschillende factoren kunnen de oorzaak zijn van Bitcoins bull- en bearmarkten. Aangezien Bitcoin nog in opkomst is, kunnen we nu niet alle causale factoren kennen of begrijpen. Toch is het essentieel om de Bitcoin-markt goed in de gaten te houden om de bull- en bear-marktcycli beter te begrijpen.

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk