Katern

Oorzaak brand bekend, bewoners opgevangen

De gemeente Nieuwegein heeft een crisisteam bijeen geroepen en de raad van bestuur van De Geinsche Hof heeft zojuist een spoedzitting gehouden. De burgemeester van Nieuwegein, Frans Backhuijs, bevestigde dat de brand is ontstaan door werkzaamheden op het dak van De Geinsche Hof. Ooggetuigen spreken van een steekvlam op het dak even voor 8.00 uur. Daar waren dakdekkers aan het werk en een van de getuigen meldt dat de man die werkte op de plek waar het vuur ontstond geen brandblusser naast zich had staan. Dat is wel verplicht.

De geëvacueerde bewoners zijn op diverse locaties opgevangen. De vaste bewoners van het verpleeghuis worden zo veel mogelijk binnen Nieuwegein opgevangen. Mensen die in De Geinsche Hof revalideerden zijn naar zorgcentrum Albert van Koningsbruggen in Utrecht gebracht.

Sportcomplex ‘t Veerhuis in Nieuwegein biedt onderdak aan 73 bewoners, het merendeel van de geëvacueerden. Daar worden onder meer veldbedden opgesteld. Die zijn nadrukkelijk niet om te overnachten, maar om even te rusten en bij te komen van de spannende ochtend. Een aantal bedlegerige bewoners van de Geinsche Hof is in het naburige seniorencomplex Van Baarenhove opgevangen. Daar kunnen ze terecht in de centrale hal en de recreatieruimte.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk