Ook Voedselbank Nieuwegein kan rekenen op mooie bijdrage van de Groente & Fruitbrigade

De Groente & Fruitbrigade gaat de Utrechtse voedselbanken, waaronder die van Nieuwegein, voorzien van meer verse groente en vers fruit! Vandaag ondertekende de provincie Utrecht, samen met de voedselbanken en de Groente & Fruitbrigade een samenwerkingsovereenkomst om dit mogelijk te maken.

Groente en Fruitbrigade

‘Groente en fruit wordt regelmatig weggegooid omdat vorm, grootte of kleur niet voldoet aan criteria van afnemers of omdat sommige producten een klein plekje hebben. De Groente & Fruitbrigade redt deze groente en fruit. De vorm is namelijk misschien wat anders, de smaak is niet minder’ aldus de initiatiefnemers.

De Groente & Fruitbrigade levert exclusief aan Voedselbanken Nederland. Via de regionale distributiecentra van Voedselbanken Nederland zorgt de brigade dat groente en fruit bij voedselbankklanten terecht komt en dat zij kunnen genieten van deze pure en gezonde producten.

‘De afgelopen maanden hebben we als provincie Utrecht gezocht naar oplossingen voor het tekort aan verse groente en fruit bij de voedselbanken. Dat deden we niet alleen! Via het open innovatieplatform U-Forward hebben we een ‘challenge’ uitgezet bij de maatschappij om tot oplossingen te komen. Daar kwamen 15 mooie ideeën uit. Het plan van de Groente & Fruitbrigade om verse groente en fruit bij telers en sorteerbedrijven te redden en te leveren aan de voedselbanken, kwam als winnaar uit de bus’ aldus Gedeputeerde Rob Van Muilekom tegenover onze redactie.

Van Muilekom: ‘De beschikbaarheid van vers en gezond voedsel is de basis van een gezond leven. Helaas is dit niet vanzelfsprekend voor iedereen. Ik ben dan ook blij dat we met de Groente & Fruitbrigade een partij hebben gevonden die kan zorgen voor een reguliere stroom van vers en gezond voedsel voor klanten van de Utrechtse voedselbanken.’

Armoede
In Nederland leeft meer dan een miljoen mensen onder de armoedegrens. De voedselbanken helpen de armsten door ze tijdelijk te voorzien van voedselpakketten. Om voedselbankklanten van voldoende eten te voorzien, werken voedselbanken samen met bedrijven, instellingen, overheden en particulieren. Zo zorgen zij ervoor dat armoede wordt bestreden, voedseloverschotten verdwijnen en het milieu minder wordt belast. In 2017 werden door de inzet van 11.000 vrijwilligers wekelijks ongeveer 31.000 voedselpakketten vanuit 168 lokale voedselbanken uitgedeeld en waren ongeveer 132.500 Nederlanders afhankelijk van de voedselbank.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk