Ook St. Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein doet mee aan landelijke ziekehuisstaking

De vakbonden hebben aangekondigd op donderdag 16 maart actie te voeren om hun eisen kracht bij te zetten in de onderhandelingen met de NVZ over een nieuwe CAO Ziekenhuizen. Ook in het St. Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein doen medewerkers mee met de landelijke actiedag. Naast het ziekenhuis in Nieuwegein doet ook de locatie Leidsche Rijn mee, het Diakonessenhuis (Utrecht) en het Meander Medisch Centrum (Amersfoort). De stakingsdag begint die dag om 08.00 uur en zal 24 uur duren.

Er wordt dan gewerkt alsof het een zondag is. Dat betekent dat in principe alleen de spoedeisende hulp doorgaat. Volgens de vakbond verschilt het aantal afdelingen dat meedoet aan de actie per ziekenhuis.

De staking was eerder al aangekondigd, maar de datum was nog niet bekend. De vakbonden eisen een beter cao-voorstel van de ziekenhuizen. Ze willen voor het ziekenhuispersoneel onder meer een loonsverhoging van 10 procent voor één jaar plus 100 euro. Ook willen ze een betere reiskostenvergoeding en moet de onregelmatigheidstoeslag omhoog.

De directie van het ziekenhuis: ‘We beseffen dat de acties voor patiënten vervelend kunnen zijn en proberen de overlast voor hen zo veel mogelijk te beperken. Tegelijkertijd respecteert het St. Antonius het dat medewerkers actie willen voeren. Uitgangspunt van het ziekenhuis is dat tijdens eventuele acties goede patiëntenzorg gewaarborgd blijft en de spoedzorg altijd door gaat. We hebben hierover goed contact met medewerkers van het actiecomité.’

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk