Ook Jongerenlintje voor Sara Aksakal en Suha Baba

Tijdens de digitale nieuwjaarsreceptie, afgelopen vrijdag 7 januari, hebben niet alleen Tessa Moolenaar en Zoé Bazuin het jongerenlintje ‘De Doorslag’ in ontvangst mogen nemen. Ook Sara Aksakal en Suha Baba waren de gelukkige. Hiermee kreeg vier meisje een lintje voor hun verdiensten in de Nieuwegeinse samenleving. Geen enkele jongen viel in de prijzen.

Sara en Suha hebben een grote en essentiële rol vervuld bij het opzetten en organiseren van het Geina Zomerprogramma 2020. In een moeilijke tijd vanwege de Corona uitbraak hebben zij binnen de mogelijkheden fantastisch werk verricht en een grote bijdrage geleverd aan het succes van het zomerprogramma. Uit een groep van tien jongeren waren Sara en Suha verreweg het meest actief en enthousiast. Al met al hebben zij in de maanden juli en augustus zeker 15 tot 20 uren per week besteed aan het bedenken, promoten en organiseren van activiteiten.

De meisjes toonden veel initiatief en beheerde samen met de Instagrampagina wat een zeer belangrijk communicatie- en promotiemiddel was voor het zomerprogramma. Twee keer per week namen zij actief deel aan het overleg met de projectgroep. Aan het einde van de zomer was hun eerste vraag hoe het nu verder zou gaan en wanneer zij weer bij elkaar zouden komen voor de volgende editie. Ze waren  zeer gemotiveerd om zich duurzaam te verbinden aan het Geina Zomerprogramma en kunnen niet wachten op de volgende editie.

Naast deze belangrijke rol die Sara en Suha hebben gespeeld in het zomerprogramma, zijn zij op meerdere vlakken actief in en voor Nieuwegein. Zo nemen zij nu deel aan de campagne ‘Daar doe ik het voor’ van de gemeente Nieuwegein en vervullen zij daarmee een voorbeeldrol voor andere jongeren.

Sara vervult ook verschillende nevenactiviteiten op school en is onder andere actief voor de Instagrampagina van het Cals College. Ook Suha maakt zich sterk op het Anna van Rijn College als voorzitter van de leerlingenraad.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren