Onverwacht hoge groei koksstudenten dwingt Horeca & Toerisme College tot uitbreiding keukens

Donderdag 30 mei jl. opende het Horeca & Toerisme College in Nieuwegein een nieuwe instructiekeuken in hun pand. De voormalige kleine, luxe keuken is omgebouwd naar een tweede instructiekeuken en dat werd gevierd met een hapje en een drankje. Met de feestelijke opening van deze nieuwe instructiekeuken speelt het college van ROC Midden Nederland in op de onverwacht hoge toename van koksstudenten van afgelopen en komend schooljaar.

“We hebben hier te maken met een echt luxeprobleem”, aldus Suzanne Staal, directeur van het college. “Toen we het nieuwe pand betraden hadden we niet verwacht zo snel al te moeten uitbreiden. Om al deze studenten ook in de toekomst goed onderwijs te kunnen blijven geven, moeten we continu onze praktijkfaciliteiten verbeteren, waaronder goed geoutilleerde instructiekeukens.”

Aantal studenten koksopleidingen blijft groeien
Op landelijk niveau loopt het aantal aanmeldingen voor de koksopleidingen gestaag op met enkele extra procenten. De koksopleidingen bij het Horeca & Toerisme College groeien zo hard dat een extra instructiekeuken onvermijdelijk bleek. In 2023 werd zo’n 30-35% groei gemeten op de koksopleidingen ten opzichte van het jaar ervoor en die groei lijkt voor komend schooljaar niet af te nemen.

Deze groei betreft niet alleen het regulier onderwijs, maar ook een groeiend aanbod in volwassenenonderwijs. En dat terwijl het pand nog geen vier jaar geleden werd opgeleverd. De enige optie was om een kleinere luxe keuken om te bouwen tot tweede instructiekeuken. De verbouwing, gedaan door Aannemersbedrijf Schoonderbeek, Building Services en Schoondergang Van Zwanenburg (SVZ), is in april gestart en werd eind mei afgerond.

Koksopleiding voor elk niveau en leeftijd
Het Horeca & Toerisme College verzorgt van maandag tot en met vrijdag, drie dagdelen per dag, koksopleidingen. Bol en bbl. Entree tot en met niveau 4. Diplomerend (mbo), branche kwalificerend (SVH) en kort cursorisch. In het aanbod: Entree Horeca, Kok niveau 2, Zelfstandig Werkend Kok niveau 3, Gespecialiseerd Kok niveau 4, Aankomend Kok, cursus Patisserie en meer. Voor jongeren en volwassenen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk