Ontwikkel je fantasie en creativiteit in de bibliotheek

“Welke manieren zijn er om door de tijd te reizen? Gebruik je een tijdmachine, is er een magisch object aanwezig, ga je een portaal door?” Dat alles en meer wordt besproken tijdens de workshop ‘tijdreizen’ van jeugdboekenschrijver Tanja de Jonge op #workshopwoensdag. Kinderen die interesse hebben in schrijven en tijdreizen zijn van harte welkom op 15 juni van 15:30 uur tot 17.00 uur in de bibliotheek De tweede verdieping. Meedoen is gratis voor leden.

“Een spannend verhaal laat de verbeeldingskracht van lezers groeien. En wie zijn fantasie gebruikt en creativiteit ontwikkelt, kan beter oplossingen creëren en anders naar dingen kijken,” aldus Tanja de Jonge. Zelf schreef ze het boek Tijdrovers, waarin Siem een dag terug in de tijd reist om zijn zusje te redden en houdt van verhalen waarin mensen kunnen tijdreizen.

Voor wie is de workshop?
“Vooral voor kinderen die interesse hebben in schrijven, of liefde hebben voor verhalen. Maar ook als je houdt van games, want ook daarin reis je vaak in de tijd.” Kinderen gaan in de workshop aan de slag met een verhaal. Dus wil je wel eens door een andere tijd reizen, kom dan vooral!

Activiteiten in juni
Er zijn nog veel meer leuke activiteiten voor kinderen in juni. Op woensdag 1 juni maken we tijdens de kidsredactie een eigen nieuwsuitzending. De ouder- en kindochtenden en middagen staan in het teken van het thema superhelden. Tijdens Open Lab: Movia Mania op zaterdag 11 juni experimenteren we met de techniek van de greens screens, waar vast en zeker een superheld voorbijkomt! Alle activiteiten vind je op de website van de bibliotheek De tweede verdieping.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk