Ontdek JE KANsen!

Vijftien maatschappelijk betrokken organisaties zetten zich in om vijftig mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt verder op weg te helpen richting een baan. Donderdag 27 september jl. gaven ondernemers workshops, trainingen en persoonlijk advies. Onder het motto ‘Ontdek JE KANsen’ nam Samen voor Nieuwegein het initiatief voor deze dag en is tot stand gekomen door de inzet en bijdragen van: gemeente Nieuwegein, Ballast Nedam, PrintRun, Tempo Team, Dress for Succes, Randstad, Baanbrekend, FAIR’S, Appel, NV Sportinrichtingen Merwestein, Douglas, Cosmo kappers, psychologenpraktijk Mondriaanlaan, MOvactor en PlusFysiotherapie.

“Arbeidsparticipatie van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt is een belangrijk thema in Nieuwegein. Vanuit ons netwerk van maatschappelijk betrokken organisaties willen wij hier dan ook een bijdrage aan leveren,“ zegt Hanneke Weesie van Samen voor Nieuwegein. Het idee voor ‘Ontdek JE KANsen’ begon klein. Theo Bruijninckx, CEO van Ballast Nedam en tevens lid van de Raad van Advies van Samen voor Nieuwegein, bood in dit kader aan om een sollicitatietraining te geven. En zo volgden er meer ondernemers die de deelnemers graag een ‘boost’ willen geven om een volgende stap te zetten richting een baan. In totaal zetten maar liefst vijftien bedrijven en organisaties zich belangeloos in om deze dag tot een succes te maken.

Tijdens de workshops gingen deelnemers aan de slag met onderwerpen als netwerken, solliciteren en omgaan met tegenslag. Andere workshops gingen in op de vraag hoe je jezelf verkoopt en hoe je ervoor zorgt dat je – letterlijk en figuurlijk – lekker in je vel zit. Daarnaast kregen deelnemers persoonlijk advies en tips over hun CV maar ook over kleding, make up en het omgaan met fysieke klachten of beperkingen in het werk.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren