Katern

Ontdek duurzaamheid in Nieuwegein en uzelf

Om de initiatieven in duurzaamheid zichtbaar te maken, organiseert de gemeente zaterdag 13 oktober aanstaande een wandeling langs een aantal duurzame initiatieven in Nieuwegein. Onder leiding van een gids ontdekt u deze ‘grote’ en ‘kleinere’, zichtbare en minder zichtbare aspecten van duurzaamheid in en rond het Stadscentrum en het Natuurkwartier.

Voorbeelden die in de route aandacht krijgen zijn bijvoorbeeld afvalbakken voor gescheiden afval, groendaken, laadpalen voor elektrisch vervoer, warmte- en koudeopslag, supermarkten en bedrijven met Fairtrade en/of lokale producten, gescheiden riolering en betrokken ondernemers. De gids zal de route en informatie aan uw wensen aanpassen. Voor kinderen is er een puzzelspeurtocht.

Na de wandeling is er de mogelijkheid om aan de hand van een aantal filmpjes met elkaar in gesprek te gaan over duurzaamheid in Nieuwegein. Wat is duurzaamheid? Hoe kunnen we hier zelf aan bijdragen? Wat doen andere Nieuwegeiners al op het gebied van duurzaamheid? Voor een duurzaam hapje en drankje wordt gezorgd. Stadstheater en kunstencentrum DE KOM verzorgt die middag een aantal workshops. De wandeling start om 12.30 uur vanaf Fair’s. Aanmelden voor de wandeling: c.custers@nieuwegein.nl. De middag duurt tot ongeveer 16.00 uur en is gratis.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk