‘Ons Genoegen’ speelt in het Veerhuis

Toneelvereniging ‘Ons Genoegen’ uit Vreeswijk speelt op zaterdag 8 en 15 november 2003 ‘De Doemdenker’ vrij naar ‘De ingebeelde zieke’ van Moliere, een vrolijk blijspel van Ad van den Kieboom.

Ooit wel een last gehad van de bradypepsie of dyspepsie. Of wat dacht u van de apepsie, luchtdiaree of rottomanie? Het schijnen toch ernstige aandoeningen te zijn, want de hoofdrolspeler is er als de dood voor. Heeft u op dit moment last van winderigheid, hoofdpijn en een waas voor de ogen? Of misschien pijn in het hart,

verslapping van de ledematen en buikpijn? Dan bent u waarschijnlijk de hoofdrolspeler Fontein. Deze heeft er vreselijke last van en is ervan overtuigd dat hij binnenkort overlijd. Hij is namelijk ……………… de doemdenker.

Moliere schreef ‘De ingebeelde zieke’ toen hij zelf ziek was. Hij wilde ermee vertellen over de incompetentie van zijn behandelend artsen. Zij dachten allemaal dat het iets anders was, maar geen van hen was in staat hem te genezen. Hoofdrolspeler Fontein uit de Doemdenker is een hypochonder. Hij zoekt steeds bevestiging over zijn ‘ingebeelde’ ziektes. Komt u kijken wat er dan gebeurt!

De toneelvoorstelling zal gegeven worden in partycentrum ‘t Veerhuis aan de Nijemonde 4 te Nieuwegein. De zaal is open om 19.30 uur en de voorstelling begint om 20.30 uur. De entree bedraagt 7,00 euro.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk