Ons Geld

Van de week was het weer zover: de aanslag van de gemeentebelastingen dwarrelde in de bus. De gemeente heeft kennelijk iets van ons nodig: ons geld. Gemeentebelastingen zijn een beetje eigenaardige belastingen. Het gaat – vergeleken met inkomstenbelasting en omzetbelasting – om geringe bedragen. Maar omdat je deze rijksbelastingen ongemerkt betaalt, vallen de gemeentebelastingen, die je zelf moet overmaken, zo op. En anders dan bij de waterschapsbelasting wordt in het begeleidende folder niet de moeite genomen om uit te leggen wat voor geweldige dingen er met het geld gebeurt. ´Sympathiek en rechtvaardig is wel dat Nieuwegein verlaagde tarieven hanteert voor eenpersoonshuishoudens.´ aldus Rene Verburgge in ´Broodje Irritant´ deze week.
Omdat dit de eerste aanslag na de gemeenteraadsverkiezingen is, kijkt Rene deze keer of het beloofde uitgevoerd wordt. En wat schetst de verbazing?

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren