Ons Erfgoed: ‘Statig herenhuis ‘Voorzorg’

Nieuwegein heeft op dit moment 36 gemeentelijke monumenten en 53 Rijksmonumenten. Twaalf andere gebouwen en één sluis zijn enkele jaren geleden ook in aanmerking gekomen voor de status van Gemeentelijk monument. Dit om het cultureel erfgoed in Nieuwegein te behouden. Martin Reijmerink zal wekelijks hier de monumenten behandelen. Deze week het herenhuis ‘Voorzorg’ in Jutphaas.

‘Op het voormalige terrein van olieslagerij Cockuyt ligt het statige herenhuis ‘Voorzorg.’ De vrijstaande woning is gebouwd in 1839 in opdracht van Isaac Schalij (Eerste burgemeester van Jutphaas, benoemd door Koning Willem 1 in 1825) en is omgeven door kastanjebomen en grind..’ Klik hier om het verhaal te lezen over het statige herenhuis ‘Voorzorg’ in Jutphaas..

Tijdens het schrijven van dit artikel kwam ik ook nog de laatste bewoners tegen die in deze woning hebben gewoond, gelijk maar een portretje gemaakt.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren