Ons Erfgoed: ‘De slagerij aan de Dorpsstraat 37’

Nieuwegein heeft op dit moment 36 gemeentelijke monumenten en 53 Rijksmonumenten. Twaalf andere gebouwen en één sluis zijn enkele jaren geleden ook in aanmerking gekomen voor de status van Gemeentelijk monument. Dit om het cultureel erfgoed in Nieuwegein te behouden. Martin Reijmerink zal wekelijks hier de monumenten behandelen. deze week de Dorpsstraat 37 in Vreeswijk. Ook dit pand stond lange tijd aangemerkt als ‘waardevol object’ nu een gemeentelijk monument.

’Het statige, vierkante pand, met van oorsprong alleen woonfunctie, is gebouwd in de jaren 1847-1850 door Walraven Robert, baron Heeckeren van Brandenburg, ontvanger te Vreeswijk. Dit in een tijd dat Vreeswijk, maar ook Jutphaas, meerdere malen te kampen had met cholera-epidemieën. Het pand aan de dorpsstraat is in 1860 verbouwd door Johanna Blom, zes jaar voor de laatste cholera epidemie in Vreeswijk. In 1862 door de burgemeester van Vreeswijk, Mr. J.L.H. van Royen. Vanaf 1899 was het in bezit van Maarten de Jong, die er een slagerij dreef.” Klik hier om het verhaal te lezen van de slagerij aan de Dorpsstraat 37 in Vreeswijk.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren