Onnodig verlies voor sv Parkhout bij Wilhelmina ’26

De derde competitiewedstrijd tegen een voor onze verslaggever Gerard van Vliet volslagen onbekende tegenstander uit Wijk en Aalburg, aan de boorden van de Afgedamde Maas en het Heusdens kanaal. De locatie in de uiterwaarden ziet er verzorgt maar ook idyllisch uit. De bezoekers uit Nieuwegein lieten direct na het fluitsignaal van scheidsrechter Clint van der Heyden al zien over meer voetballend vermogen te bezitten. De thuisploeg, met een koosnaam ‘Kanaries’ zochten veel de lange bal en lieten zien over een behoorlijke dosis werklust te bezitten.

Van Vliet: ‘De eerste fase was zoals gezegd voor sv Parkhout welke via verzorgt voetbal, opbouw van achteruit met vlotte combinaties vanaf het middenveld. Een drietal verre ingooien van Robin Jansen konden niet worden omgezet in een doelpoging. Ook ontbrak het nogal eens in de zuiverheid van de eindpass waardoor sv Parkhout het 1e halfuur geen schot op het doel van Wilhelmina ’26 heeft kunnen lossen.’

‘Aan de andere kant moest keeper Mitchell van Oort handelend optreden om zijn ploeg overeind te houden. Dat lukte mede doordat Samuel Hartgens (9) zo vriendelijke was om een vrije-kop kans naast te koppen, tot ontzetting van het thuispubliek. In de 27e minuut was het dan toch 0-1 voor sv Parkhout. Door onzorgvuldig uitverdedigen kreeg op de rand van de zestien Casper van Baggem de bal in de voeten geschoten en kon in de korte hoek scoren.’

Na deze treffer werden de duel wat steviger waardoor de scheidsrechter genoodzaakt was dit te bestraffen met een tweetal gele kaarten. Opnieuw kreeg de thuisploeg een megakans om op gelijke hoogte te komen na een misser van Jeroen Scholman, maar Areano van Seeters zag kans om voor open doel naast te schieten. Dit was wel een waarschuwing aan het adres van sv Parkhout. In de 44e min. kwam Wilhelmina ’26 dan toch op gelijke hoogte via Areano welke nu wel het doel op de juiste plek zag staan, 1-1.

Van Vliet: ‘De tweede helft opende opnieuw de bezoekers uit Nieuwegein met goed positiespel. In de 55e minuut werd Souhail Maatougul door Vincent Griffioen prima vrijgespeeld en kon alleen af op keeper Joran de Laat en beheerst scoren. Vanaf de aftrap alweer een waarschuwing aan het adres van de verdediging van de ploeg uit Nieuwegein waar alweer Mitchell van Oort tot twee keer toe moest redden. SV Parkhout verliest vanaf dat moment de grip op de wedstrijd en Wilhelmina ’26 ging nog meer stevige duels aan en de lange bal hanteren.’

‘Invaller Kevin van Esch kreeg alle tijd en gelegenheid om de bal prachtig in de bovenhoek als een streep in de kruising te schieten, 2-2. SV Parkhout was in het restant van de wedstrijd niet meer in staat het spel naar zich toe trekken, de druk van de thuisploeg nam toe en Mitchel had weer enkele miraculeuze reddingen. In de laatste minuut van de officiële speeltijd mocht Jay Daalhuizen nog een corner nemen. Bij de tweede paal kwam Jeroen Scholman net te kort en verdween de bal langs de verkeerde kant van de paal. In de toegevoegde tijd viel dan toch het doek voor sv Parkhout en trok Wilhelmina ’26 de luid bejubelde overwinning naar zich toe. Een naar mijn mening onnodig verlies van sv Parkhout uit Nieuwegein.’

Volgende week komt WSC uit Waalwijk op bezoek in Nieuwgeein. Dan wordt ook de nieuwe kleed en kantine accommodatie in gebruik genomen van sv Parkhout. ‘Hoe kan je een betere revanche nemen van het vandaag geleden verlies, door een mooie overwinning te boeken. Motivatie ten over zou ik zeggen’ aldus van Vliet.

sv Parkhout

Op de foto: In de 55e minuut scoort hier Souhail Maatougui de 2e goal voor sv Parkhout. Gerard van Vliet: ‘De dynamische middenvelder begint zich naar mijn mening steeds beter te onwikkelen en wordt belangrijk voor het team’