Ongeloofwaardig

Tijdens de raadsvergadering van 24 september heeft zich iets merkwaardigs voorgedaan dat, mede door de afwezigheid van de pers, nauwelijks is opgemerkt. Wat is er gebeurd:

Op de agenda stond het besluit om de parkeerverordening per 1 oktober in werking te laten treden. Hiertoe had de Raad ook al besloten op 7 april van dit jaar, maar door al het gedoe rondom een mogelijk referendum, moest dit besluit opnieuw genomen worden. In beide gevallen gaat de verordening op 1 oktober in. Het enige verschil is dat de feitelijke invoering iets is opgeschoven. Inhoudelijk is er verder

geen enkel verschil.

Wat is er dan zo opmerkelijk vraagt u zich wellicht af. Wel, dat is het stemgedrag van de fractie van ONS.

In april heeft deze fractie voor dit besluit gestemd. Daarna is het gedoe met het referendum begonnen. Vervolgens kwam het besluit 24 september dus opnieuw in stemming maar nu stemde de fractie van ONS tegen.

Natuurlijk kan het dat deze fractie bij nader inzien anders over dit voorstel is gaan denken. Als zoiets gebeurt verwacht je dat de fractie van ONS dat in de Raad zal uitleggen. Echter noch in de eerste termijn, noch in de tweede heeft de fractie van ONS ook maar één woord hieraan gewijd. Een stemverklaring hebben zij evenmin afgelegd en dan toch deze 180 graden draai.

De Nieuwegeinse samenleving en de Gemeenteraad, de volksvertegenwoordiging van Nieuwegein, kregen geen enkele verklaring of uitleg op het podium dat daar bij uitstek voor bedoeld is, in de Raad. Door er niets over te zeggen kreeg de rest van de Raad niet eens de gelegenheid er naar te vragen. Kennelijk moeten we het doen met een uitspraak in een krant dat “de burgemeester de vorige keer de hamer zo snel liet vallen”.

Mijn conclusie: de fractie van ONS maakt zich hiermee ongeloofwaardig!

Johan van Everdingen

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Koster+Schoenmode Galecop+Golf+120x90 Adverteren