Ongedocumenteerden of mensen ?

Ik kreeg de schrik van mijn leven toen ik het antwoord te lezen kreeg op een vraag over het aantal vluchtelingen dat hier in Nieuwegein zou worden opgevangen. Men spreekt hier over ‘Ongedocumenteerden.’ Dit kan in deze tijd toch niet waar zijn dat men zo over mensen spreekt die voor hun leven moeten vrezen, in het land van herkomst en tijdens de tocht naar Europa. De gemeente Nieuwegein schijnt zich er niet mee bezig te houden maar laat dit geheel over aan een groep vrijwilligers : Vluchtelingenwerk Nieuwegein. Deze groep mensen werken zich drie slagen in de rondte en de gemeente Nieuwegein weet ‘nergens’ van want er wordt niets bijgehouden over deze mensen.

Dus brood, bed en bad is dus iets waar we ons in Nieuwegein geen zorgen over hoeven te maken. We doen namelijk net alsof ze niet bestaan. We houden er geen registratie van bij dus ze zijn er niet! Dat wij hier in Nieuwegein zo met onze medemensen omgaan doet mij eerlijk gezegd veel verdriet of laten we het lekker over aan onze grote broer Utrecht , mag Jan van Zanen het opknappen?

Ik doe hier toch een oproep om in ieder geval de mensen van Vluchtelingenwerk Nieuwegein te steunen want als de overheid het laat afweten moeten we het zelf maar weer doen.

Zo, die frustratie ben ik even kwijt, nu de volgende: de Noordstedeweg, dat is toch de weg waar het meeste geld aan verspijkerd wordt de laatste tijd. Nu moet dat fietspad alweer worden aangepast! Elke halve zool met een IQ van 65 had kunnen zien dat het een rommeltje zou worden (Klik maar eens op het videocameraatje hieronder). Maar nee hoor, we gingen gewoon door met het aanleggen van het fietspad met twee richtingen en op een veel te smalle basis. Zeker als je moet oversteken vanaf richting ziekenhuis naar de Karwei. Of je voorwiel wordt aan gort gereden of je achterlicht wordt eraf geschrapt. Welke verkeerskundige hebben ze nu in dienst bij de gemeente Nieuwegein? Maar misschien moet ik die niet aanpakken maar de politiek!

Dit is natuurlijk de plek bij uitstek om eens flink te kunnen leeglopen. Welk raadslid was wakker tijdens de behandeling van dit plan? Want, dat er raadsleden zaten te slapen is een ding wat zeker is.

Of is dit een speeltje van de wethouder geweest? Dat moet dan de wethouder voor Peter Snoeren zijn geweest of misschien nog wel de wethouder voor D66-er Hans Reusch die nu voorzittertje mag spelen bij het zwaar gesubsidieerde RTV9, u weet wel, die jongens die veel belastinggeld krijgen om lokale radiootje te maken! Maar zeker is het dat dit klauwen met geld kost dus geld wat niet meer gebruikt kan worden voor dingen die echt noodzakelijk zijn. Misschien een vluchteling hier en daar opvangen?

Maar Peter Snoeren moet nu de hele gemeente door om overal reparaties uit te voeren want volgens mij zijn er nog veel meer van die plekken in Nieuwegein. Lekker meneer Snoeren, mag je het budget gebruiken om puin te ruimen van je voorgangers! Of moet je al budget inleveren voor dat ongelofelijke idiote plan van de fietsroute over een nieuwe brug bij de Plofsluis? Dat hele plan heeft en gaat miljoenen kosten en dat alleen om een toeristische fietsroute korter te maken. Korter maken? Ik maar denken dat een toeristische route juist bij uitstek niet gericht is om zo snel mogelijk van A naar B te gaan. Ik ben erg benieuwd naar het aantal fietsers wat dagelijks gebruik gaat maken van deze brug. Maar ik ben benieuwd van onze Peter wanneer hij weer aan de slag mag als het eenmaal klaar is. Een te steile op- en afrit, een te brede of te smalle brug en ga zo maar door. Ik zou vast budget wegzetten Peter als ik jou was!

Met hartelijke groet,

Jan met de Pet

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren