Onduidelijkheid over behouden vergoeding oud papier

In een brief aan het college van B&W laat de SP Nieuwegein weten bezorgd te zijn over de proef die de gemeente, samen met het Reinigingsbedrijf Midden Nederland (RMN), is gestart om het oud papier in te laten zamelen middels minicontainers. Deze proef gaat starten in december en duurt tot aan de zomervakantie. De SP vreest dat de scholen, die nu papier ophalen in de wijk, door deze manier van inzamelen, inkomsten gaan missen.

Navraag door onze redactie bij het RMN laat RMN weten: ‘In overleg met de scholen in het proefgebied waar middels mini containers het papier wordt ingezameld, is besloten dat de scholen, gedurende de proef, een vergoeding krijgen die vergelijkbaar is met de vergoeding die ze voorheen ontvingen. Gedurende de proefperiode is afgesproken dat de scholen het papier niet zelf huis aan huis mogen gaan ophalen.’

RMN laat in een persbericht ook weten dat het voordeel van deze manier van papier inzamelen dat er geen vrijwilligers meer nodig zijn en een huishouden met een papiercontainer minder moeite hoeft te doen om het papier/karton apart te houden van het restafval. Zowel het inzamelresultaat, de kwaliteit van het oud papier/karton, de kwaliteit van de openbare ruimte (wegwaaien papier) als de kwaliteit van de inzameling verbeteren hierdoor. De containers worden machinaal geleegd en daarna naar een papierverwerkings- bedrijf getransporteerd. De privacy van de inwoners is dus ook nog beter gewaarborgd.

De proef begint in de wijken waar de inzameling werd verzorgd door basisscholen De Schouw, Uniq en voormalige school De Klimop. Vanaf 19 november zijn de benodigde papiercontainers uitgezet in de betreffende proefwijken. De bewoners hebben hierover een brief gehad. Inwoners uit de proefwijk kunnen vanaf deze datum geen papier meer in dozen of gebundeld aanbieden. De papiercontainers worden 1x per 4 weken geleegd. Onduidelijk is nog of de scholen een vergoeding zullen ontvangen als de proef is geslaagd. Hierover zal het college van B&W een antwoord geven in de beantwoording vn de brief van de SP.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk