Onderzoek voor nieuwe, schone trambaan

In de zomer van 2020 vernieuwt BAM Infra BV in opdracht van de provincie Utrecht de trambaan in Nieuwegein-Zuid en IJsselstein. De rails liggen op ballast, wat nodig is voor een stabiele trambaan. Vrijwel alle ballast die nu nog in de baan ligt zal verwijderd worden en daarvoor voeren we binnenkort eerst onderzoek uit.

Voordat de trambaan echt wordt vernieuwd, wil het trambedrijf eerst weten hoe het is gesteld met de oude ballast voordat dit op transport gaat en op duurzame wijze hergebruikt kan worden. BAM zal daarvoor binnenkort onderzoek uitvoeren in de nachtelijke uren op de tramlijn. Het werk vindt in de nacht plaats omdat het openbaar vervoer dan niet gehinderd wordt.

Werk in Nieuwegein en IJsselstein
De werkzaamheden starten in de nacht van 28 oktober 2019 en lopen door tot de nacht van 22 op 23 november. Het werk vindt plaats op en langs de tramlijn in de gemeenten Nieuwegein en IJsselstein. In Utrecht is dat niet nodig omdat de trambaan daar al eerder is vernieuwd. Het werk bestaat uit het nemen van monsters uit het ballast bed en de onderliggende grond. Dit werk vindt plaats onder toezicht van gecertificeerde inspecteurs.

Hinder
Voor dit werk zal een railvoertuig op de trambaan worden gezet dat tijdelijk voor lichte geluidsoverlast kan zorgen. Tijdens het werk blijven alle tram haltes toegankelijk. Wat aan oude ballast uit de trambaan is gehaald, wordt direct voor onderzoek weggehaald en meegenomen naar het laboratorium.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren