Katern

Onderzoek naar vissen in Nieuwegeinse vijvers

Op verzoek van de Nieuwegeinse visclub HSV De Vaart-Poscar onderzoekt Sportvisserij Nederland donderdag 1 november de Kanovijver en de Parkhoutvijver. Met dit onderzoek hoopt de hengelsportvereniging een beter beeld te krijgen van de aanwezige visstand en het watermilieu in de beide parkvijvers.

Bij het onderzoek wordt een groot deel van het water met netten afgevist, waarna de gevangen vis wordt onderzocht. Er wordt bijvoorbeeld gekeken welke vissoorten in het water voorkomen en of de vis in een goede conditie is. Het onderzoek start om 09.00 uur in de Kanovijver en om 13.00 in de Parkhoutvijver. Geïnteresseerden zijn welkom om te komen kijken.

Op donderdag 1 november komen er om 10.00 en 11.00 uur ruim 50 basisschoolleerlingen uit de klassen 6 en 7 van de Basisschool De Krullevaar uit Nieuwegein op bezoek bij dit Visserijkundig Onderzoek. ’s Middags komen er om 13.00 uur zo’n 30 basisschoolleerlingen uit de twee zesde klassen van de Basisschool De Schouw uit Nieuwegein op bezoek bij dit Visserijkundig Onderzoek. Zij krijgen van Vismeester Gerwin Gerlach een speciale ‘visles.’

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk